Episcopiei Ortodoxe Romane de la Vatra Romaneasca
Orthodox Church in America


Link-uri folositoare:
Biblia
Evanghelia zilei
Calendar Ortodox
Butetinul parohial
Arhiva de pozeIn Sesiunea Speciala din 28 Iunie 2002 a Cogresului Episcopiei de la Vatra, Arhimandritul Irineu a fost ales ca si Episcop Auxiliar al Episcopiei Ortodoxe Romane din America. Alegerea Prea Sfintiei Sale a fost confirmata de catre Sinodul Ierarhilor din OCA, sub conducerea Mitropolitului Herman in Sesiunea Congresului din 24 Iulie 2002. 

Episcopul Irineu a fost hirotinit intru arhierie Dumineca, 2 Noiembrie 2002 la Catedrala Sfantul Gheorghe din Southfield, MI . La Sfanta Liturghie au participat Mitropolitul Herman, Arhiepiscop de Washington si al intregii Americi, Arhiepiscopul Nathaniel, Miropolitul Christopher (Patriarhatul Sarb)Arhiepiscopii Kyrill (OCA) si Nicolae 9Patriarhia Romana), Episcopii Seraphim (OCA), Demetri (Patriarhia Siriana) si Nikon (OCA).

Inca de la ridicarea sa la rangul de Episcop Auxiliar, Prea Sfintitul Irineu a supravegheat toate activitatiile incredintate Prea Sfintiei Sale de catre IPS Nathaniel, vizitand in special multe misiuni si parohii din cuprinsul Episcopiei. 


Intru Multi Ani Stapane!